Perennexperten Tottes Specialistplantskola
 

Försäljning på  Växtmarknader

Även i år kommer jag sälja mina växter endast på växtmarknader och trädgårdsmässor! Anledningen är att min plantskola är för närvarande ett projekt, som jag bedriver på deltid bredvid andra uppdrag inom trädgårdsbranschen. Jag har därför tyvärr inte möjlighet att ha regelbundna öppettider hemma eller hinner med att underhålla en webbshop. Det är planerade för framtiden, men än så länge får ni ha tålamod med det. 

Längre ner på sidan ser ni min evenemangskalender för 2024 med mer information om alla växtmarknader, där jag kommer delta i år. Jag har valt en massa spännande evenemang, som sprider sig från Göteborg till Kalmar och en del, som bl.a. Malmö Garden Show, är riktig stora! Jag investerade till och med i en större släpvagn i år, så att jag kan presentera ännu fler fina växter till er, när jag kör ut på marknaderna. 

Jag hoppas i alla fall att ni har en chans att vistas på en av dessa evenemang och att vi ses där!


Evenemangskalendar 2024


Tid

Plats

Evenemang

Länk till Evenemang

5. Maj

Söndag: kl. 11 - 13

Alnarpsparken

SLU Alnarp, Lomma

Trädgårdsamatörernas Växtmarknad - Skånekretsen

Det här är en mycket spännande växtmarknad med massor av små säljare, både privatpersoner och småskaliga odlare. Här kan man verkligen fynda bland tusentals olika växter och det finns även många rariteter att hitta. Kan varmt rekommenderas och kostar inget inträde! 

OBS! Marknaden äger rum på ny plats i år i Alnarpsparken och INTE på Hvilans parkering!


För Trädgårdsamatörerna Skånekretsens hemsida klicka här.

11. - 12. Maj 

Lördag: kl. 10-17   Söndag: kl. 10-16


Parken intill idrottsplatsen i Lunnarp

Kverrestadsvägen 23, 273 94 Tomelilla

Österlen Garden Show

En härlig trädgårdsmässa med många olika utställare ur trädgårdsbranschen. Här hittar du växter, frö, trädgårdsdekoration, tillbehör samt tjänsteföretag ur branschen. Definitivt värt ett besök. 

   Den officiella hemsidan av Österlen Garden Show med all information hittar du här.


17. - 19. Maj

Fredag: kl. 11-17
Lördag: kl. 10-17
Söndag: kl. 10-17

Wapnö Slott

Wapnö Gård 215, 305 91 Halmstad

Hem & Trädgårdsmässa på Wapnö Slott

3 dagar av skoj med allt om trädgård i fin slottsmiljö! Finns det något trevligare att göra på en helg i mitten av maj? Jag säger nej och hoppas ni håller med! 


Klicka här för mer information på mässans officiell hemsida. 

24. - 26. Maj

Fredag: kl. 10-18
Lördag: kl. 10-18
Söndag: kl 10-16

Slottsträdgården Malmö & Mölleplatsen

Malmö Garden Show

Detta stora evenemang händer endast vartannat år och 2024 är det dags igen!  Utöver en mat- och trädgårdsmarknad med många utställare, kommer det finnas utställningsträdgårdar och inspirationsbalkonger samt massa andra aktiviteter med kändisar ur trädgårdsbranschen. Inträde är gratis! Så missa inte eran chans att vara med.  

Mer information om Malmö Garden show med alla sina aktiviteter hittar du här.


1. Juni

Lördag: kl.11-15

Skälby 4H-Gård

Skälbyallén 5, 392 52 Kalmar


Trädgårdsdag i Kalmar

En mycket fin trädgårdsmarknad som organiseras av Trädgårdsföreningen i Kalmar och Studiefrämjandet. Jag hade så roligt förra året att jag definitivt kommer vara med igen! 

Se på Kalmar Trädgårdsföreningens hemsida för mer information genom att klicka här

16. Juni

Söndag: kl. 13:30 - 16:30

Botaniska Trädgården i Göteborg

Växtmarknad på Sveriges Trädgårdsamatörernas Riksmöte i Göteborg

Jag har aldrig såld så långt hemifrån för, men att kunna vara med på denna stora växtmarknad, kunde jag inte motstå! Det kommer massa av privata och yrkesmässiga odlare, inte bara från Sverige, men ur flera europeiska Länder också  med mycket, mycket ovanligt. Här kan man fynda, fynda, fynda!!! Mer information och en preliminär lista över säljares, som ska vara med hittar du här. 

30. Juni

Söndag: kl. 9-17

Min Stugträdgård i Norje

Norjevägen 47, 29476 Norje

Tusen Trädgårdar

I år är det också dags för Sveriges största trädgårdsfest igen - Tusen Trädgårdar! På denna dag öppna hundratals privata och visningsträdgårdar sina dörrar runt om i landet och i år ska vi vara med med vår stugträdgård i Norje. 

Vi tog över tomten  2011 och sedan dess jobbar vi på att gestalta trädgården med olika rabatter i olika situationer. Det kommer även finnas möjlighet att handla mina växter och köpa fika och spendera en avslappnad tid i trädgården. 

 Varmt välkomna!


Om du vill läsa mer om vår öppen trädgård kan du klicka här. Länken ledar till vår hemsida till trädgården hos Riksförbundet Svensk Trädgård, som organiserar evenemanget Tusen Trädgårdar. Eller du klickar här för att komma till mitt evenemang på Facebook.   

10. Augusti

Lördag: kl. 10-16

Kaptensgårdens Skulpturpark vid Konsthallen i Landskrona

Trädgårdsgillet i Landskrona 

Dem fina och traditionsrika trädgårdsfesten i Landskrona, som öppnar Sensommar/Höstsäsongen av växtmarknaderna! Här finns många olika utställare och du kommer hitta allt möjligt för din trädgård. Framförallt våra perenner så klart ;-) Entré till evenemanget är fri.


All information om Trädgårdsgillet hittar du här.

1. September

Söndag: kl. 10-16Hembygdsparken i Ängelholm


Höstträdgårdsmässa i Ängelholm

Denna mässan kommer strax innan den stora planteringsveckan i början av september och är därmed det perfekta tillfället att handla växter för höstplantering i trädgården. Mässan äger rum i hembygdsparken i fin park och skogsmiljö med många fina utställare på plats och inspirationsföreläsningar på scenen. Mässan kostar inget inträde. 


Information om evenemanget finns på Nordvästra Skånes Trädgårdsförening hemsida! Klicka här.

7.-8. September

Lördag: kl. 10-16
Söndag: kl. 10-16

Ronneby - Brunnspark


I Love Garden - Trädgårdsmässa

Detta var det första stora evenemanget vi var med om förra året och vilken skoj det blev. Klart att vi och våra växter är med igen i år! Mässan har flyttats fram till September och därmed ligger det mitt i den stora planteringsveckan. Perfekt tajming alltså att skaffa nya växter för trädgården!


Mer information om mässan finns här!

Fler evenemang för Augusti kommer bifogas snart!